Den tradisjonelle landsbyen Vamos i Chania

Vamos
'Lefka Ori' - Chania
'Lefka Ori' - Attribution: Shepard4711

Vamos er en tradisjonell landsby, ca 25 kilomter fra Chania by. Vamos har beholdt sin opprinnelige karakter som er helt spesiell for Kreta, og det blir årlig arrangert en rekke tradisjonelle fester overalt i området. Området er også viktig for øko-turisme og landbruksturisme. Siden stedet her er fylt med grønne trær og planter gir det bosted for en rekke forskjellige dyr, så det er mye å utforsker her. Hvis du ønsker å besøke dette deilige landskapet med den eksepsjonelle skjønnheten, er det mange forskjellige alternativ for overnatting tilgjengelig, her er det tilbud som kan tilfredsstille de fleste behov!

Denne landsbyen har en unik karakter, og har spillt en viktig rolle i historien på Kreta, blandt annet gjennom den Tyrkiske okkupasjonen, og det er gjort mange forsøk på å vinne byen opp igjennom tidene!

Leter du etter den ultimate ferien med masse av spenning og utfordring du vil huske for resten av livet? Da er du nødt til å besøke Vamos! Du føler tradisjonelle vibrasjoner over hele landsbyen, du vil bli trollbundet av hele stedet og oppdage at denne landsbyen finnes det ikke maken til, spesielt med henblikk på den viktige historien som hviler her. Vamos er en en svært naturskjønn landsby som har bevart den rustikke og orginale karakteren opp gjennom tidene, og du vil se at mange av byggningene minner deg om gamle og forsvunnene tider. Det et utvalg av veldig gamle byggninger her, og den gamle vinbutikken, kafeen og jenteskolen har blitt pusset opp og bygget om til hotell.

Ta bilen fatt for å utforske og oppleve så mye du bare kan når du er på vakre Kreta! Se alle de fantastiske små landsbyene rundt om på hele øya, og du vil finne et bredt utvalg av tradisjonell arkitektur, fra gamle kirker og byggninger brukt til alle andre formål. Xirosterni, Souri, Palailoni, Drapanos og mange andre sjarmerende landbyer er kun noen få kilometer unna Vamos, og venter bare på at du skal komme på besøk og utforske dem! Området her har en helt spesiell karakter, og du vil finne et godt utvalg av aktiviteter som vil fange interessen din også!

Hvis du besøker Vamos rundt April måned, så kan du være heldig å få med deg “Hochlidovradia” på Gresk, eller sneglenes aften på godt norsk! Dette er et arrangement for å feire “chochlioi" som de sier på Kreta, eller snegler på norsk, som er en velkjent og elsket delikatesse av de lokale! De blir tilberedt på en rekke forskjellige måter, så prøv hvis du har sjansen, jeg synes faktisk det er ganske godt! Du vil også finne en rekke andre aktiviteter og masse musikk under et slik arrangement, så hvis du har muligheten til å delta, så anbefaler jeg deg på det sterkeste å gjøre det!
Hoteller og leiligheter Vamos