Busstransport i Chania

Buss
'Crete KTEL buses' - Chania
'Crete KTEL buses' - Attribution: Martin Belam

Det å finne rundt på Kreta er ikke vanskelig i det hele tatt, tilbudet om offentlig transport er stort, og det er mange forskjellige måter å reise rundt med offentlig transport på. Du vil finne det du trenger for å komme deg dit du vil. For å reise fra en by til en annen, er den tradisjonelle måten å reise på med buss nok den beste. Rutebusser finnes over alt, og de har faste rutetider som er enkle å forholde seg til.

På hele øya Kreta er det fine veier og et velutbygget veisystem, og spesielt i turistsesongen vil du oppdage at bussene har ofte avganger og gode forbindelser for å holde tritt med strømmen av turister og gi dem den beste opplevelsen de kan få når de er her. Det nasjonale buss-selskapet heter KTEL, de er forholdsvis billige, de er sikre og ganske punktlige, så finn den lokale KTEL stasjonen, derfra kan du reise rundt på hele Kreta til en rimelig penge!

For eksempel, i sentrum av Heraklion har du sjansen til å nyte kaffen din, ta deg en gåtur i de trange gatene i Rethminion eller dra å se den gamle byen Chania. Det er ca 1 time å kjøre mellom disse stedene, og du kan ta bussen for å komme deg dit. Bortsett fra de vanlige rutene til de større byene Chania - Rethimnon - Heraklion - Malia - Agios Nikolaos - Sitia, kan du også komme deg til Kasteli-Falasarna to ganger daglig, der kan du ta deg en svømmetur på den berømte Falasarna stranden eller utforske dette fantastiske området på den måten du selv måtte ha lyst til. Hvis du vil være sikker på at du rekker transporten din tilbake, spør en av de lokale som bor der, eller spør på stasjonen, da er du sikker på at du kommer deg tilbake til vakre Chania for å få det meste ut av tiden din der også.