Utfluker i Chania

Severdigheter
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Chania
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Attribution: Γιάννης Χουβαρδάς

Distriktet Chania gir deg muligheten til å utforske hele øya, med utallige severdigheter av arkeologisk karakter men også en fantastisk natur!

Blant de museene du bør besøke, er det Arkeologiske Museet, Kretas Maritime Museum , Det Minoiske Skipet, Folklore Museet, det finnes museer i mange hellige klostre i området, Eleftherios Venizelos huset, og mange andre som vil få deg til å ønske å utforske denne utrolige øya og komme tilbake år etter år. Det som er mest severdig i byen, er Temenos Kioutsouk Hassan i den Venetsianske havnen, St.Nicholas kirken, det gamle Rector Palasset, Firka Slottet/Borgen og de gamle murene i nabolaget Topana og Kasteli distriktet i det gamle Chania, som du finner i bakkene syd for havnen.

I det omkringliggende området fantastiske Agia Triada absolutt noe du bør få med deg, det Katolske Klosteret på Akrotiri Peninsulaen, nasjonalparken med det Samarianske juvet, Sideroportes, Agia Roumeli, Polirrnia og Chrisoskalitissa Klosteret er noen andre severdigheter du heller ikke burde gå glipp av. På den østlige delen bør du virkelig utforske Frangokastello festningen ved kysten ca 12 kilometer syd for Chora Sfakion, og i distriktet Chania må du se Aptera, en by som er bygget i det 5. århundre og som har kommet til syne etter utgravninger etter andre verdenskrig, og som fortsatt klarer å overraske og forundre alle!

Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.
'Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.' - serg_dibrova / Shutterstock

Ta deg tid til å utforske denne fantastiske byen til fulle, og for all del ikke gå glipp av den pittoreske gamle Venetsianske Havnen som oser av atomosfære. Her er det deilig og fargerikt, og du finner mange tavernaer i området hvis du trenger å få stillet sulten. Du finner garantert noe som vil tilfredstille apetitten din! Her kan du ta deg en avslappet gåtur eller avslutte en perfekt kveld med Raki og en av de utallige lokale delikatessene.

Hvis du ønsker deg en virkelig uforglemmelig utflukt/dag, så velger du å ta en tur til Omalos Platået, et vakkert platå på 1000 meters høyde vest for Lefka Ori, og 38 kilometer sydøst for Chania. De lokale på Kreta har en lang historie med kamp for friheten, og denne øya har en magi du kan ta og føle på. Du kan jo sette deg i det billedskjønne landskapet og filosofere over hvorfor Omalos er nevnt i mange av de tradisjonelle folkesangene her..? Uansett, når du er på Kreta, må du utforske så mye av denne tradisjonelle vidunderlige øya du bare kan. Chania og områdene rundt gir deg alt du trenger til å skaffe deg noen uforglemmelige minner og flotte dager på de mest spektakulære stedene du kan tenke deg. En ferie du aldri vil glemme!