Chora Sfakion i Chania

Chora Sfakion
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' - Chania
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' Panos Karas / Shutterstock

I regionen Sfakia, lokalisert sørvest på Kreta finner du en spennende, interssant og ikke minst fantastisk by, Chora Sfakion. Dette er hovedbyen i regionen, og her er de mest spesielle og tradisjonelle karakteristikkene bevart. Denne byen har ikke vokst seg til en storby, så her finner du fortsatt den virkelige greske sjelen!

Chora Sfakion er havneområdet i Sfakia, et fruktbart og nydelig område i den sydlige delen av Chania regionen, og er kjent for sine lange og rike tradisjoner. De fleste turistene reiser som regel bare gjennom her på vei fra Samaria-juvet, men jeg vil anbefale å stoppe i Chora Sfakion også og ikke bare kjøre forbi, siden dette er en godt bortgjemt perle!

Det kan tyde på at Sfakia ikke er et typisk turistområde, siden alt her er veldig autentisk og godt bevart, og du kan finne den virkelige Greske folkesjelen her. Og så er det et hav av aktiviteter du kan være med på, fra vann-sport, snorkling og dykking, til mer ortganiserte turer hit fra Chania by, hvor du kan se mange av juvene i området. Aradena eller Pachnes juvet er 2453 meter dypt, og du finner dem i midten av White Mountains (Lefka Ori), og er et av de stedene som er selvskrevet å besøke hvis man er i Chania. Hvis du ønsker å fylle lungene dine med frisk fjell-luft, langt borte fra de travle turistresortene, så er en tur til White Mountains (Lefka Ori) opplagt. Her er landskapet mer vilt og forskjellig, og hvis du er ute etter å utforske en mer utfordrende side av Kreta og deg selv, er Sfakia-området et flott sted å gøre det. Her er den hjertlige vennligheten kombinert med nesten overjhordisk skjønnhet i et landskap du ikke trodde fantes. Denne øya lover deg bare det beste før du kommer, og selvfølgelig lever den opp til løftene sine!
Hoteller og leiligheter Chora Sfakion