Alt du behøver å vite - Informasjon om Chania

Informasjon
'Taverna in Chania' - Chania
'Taverna in Chania' - Attribution: Nenyaki

Chania er ikke bare et område med de mest fantastiske strendene i verden, men det er også et av de stedene i verden hvor de lokale holder best fast i tradisjonene sine. Når du er på Kreta, som alle andre greske øyer, vil du bli overrasket over den gjestfriheten, velviljen og varmen du møter overalt. Uansett, å planlegge ferien godt så du er sikker på at du får det akkurat som du ønsker er det beste rådet jeg kan gi deg for å få en ferie du aldri kommer til på glemme!

En ting å ha i bakhodet når du spiser ute i Hellas, er at du nok kommer til å få en gratis dessert etter maten, så hør etter ordet “kerasma”, og gi dem et stort smil tilbake hvis de sier det til deg. Det er de lokale på Kreta sin måte å si takk for at du valgte nettopp deres resturant eller taverna, de er veldig gjestmilde og varme og ønsker å gjøre det beste de kan for deg!

Hvis du vil kjøpe suvernirer her, så er butikkene åpne stort sett hele dagen og stenger ved 10 tiden om kvelen, men supermarkeder og andre vanlige butikker har som regel åpent fra 08.00 om morgenen og til 13.30, og så igjen fra 17.00 til 20.00 om kvelden. Hvis du trenger å veksle penger, så har bankene åpent mandag til torsdag fra 08.00 til 14.30 og fredag fra 08.00 til 14.00-

Når du kjører bil i Chania, eller i Hellas generelt, så vil du fort oppdage at fartsgrensen som regel er 50 km/t i tettbygde områder, og 80 km/t på andre veier, stort sett som vi har det i Norge.

Hvis du kommer i noen form for problemer, kontakt Politiet for turister på telefonnummer 171, de vil hjelp deg alt de kan. Og helt til slutt, retningsnummeret for å ringe inn til Chania er +30 28210 hvis du skulle komme til å trenge det.