Kalives er den vakre landsbyen ved vannet nær Chania

Kalives
'Fullmoon - View from Erodios Apartments' - Chania
'Fullmoon - View from Erodios Apartments' Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives er en nydelig liten kyst-landsby i Apokoronas området i Chania, du finner den i Souda Bay. Den ligger ca 19 kilometer øst for Chania by, og er en av resortene på Cape Drapanos, sammen med Almyrida og Plaka som er verdenskjent for sine vakre strender. Utenom det, så er Apokoronas ett av de grønne områdene på vest Kreta, så gjør deg klar til å bli helt målløs over den fullkomne sjønnheten du finner her! I dette området er alt kombinert, fra skog, bakker og fjell, til trær og den fanatstiske Greske sjøen og den spesielle arkitekturen du finner her på Kreta.

Kalives er en fiskelandsby som ligger ganske nær motorveien fra Chania til Rethymno, med 19 kilometer til Chania, og 42 til Rethymno. Landsbyen er bygget som i et amfi teater opp fra stranden i Kalives, blandt bergtopper og elven Xydas, som deler landsbyen i to med godt synlige broer. Gjester er velkommen til å beundre endene som svømmer her, og det at det er et elveløp og ender gir området et helt annet inntrykk enn i andre landbyer på resten av Kreta.

Takket være elven Xydas og en annen elv som heter Kylaris som renner vest for landsbyen Kalives, er området og dalen rundt velsignet med fantastisk fruktbar jord, og hele området er grønt og deilig. Du finner mange oliven-dyrkere her, og dette stedet er en ren oase for varme sommernetter, bare det å være her vil få deg til å føle deg fantastisk!

På grunn av den fruktbare jorden og den strategiske plasseringen ved inngangen til Souda Bay, har Kalives vært befolket iallefall siden oldtiden, og denne magiske fornemmelsen av forsvunnene tider kan du ta og føle på når du kommer hit. Oppover bakkene på østsiden finner du også det som var det gamle Kissamos, ikke å forveksle med Kissamos Kasteli, en av de to havnene fra oldtidens Aptera, som ligger veldig tett ved en av de virkelig storte attraksjonene i området kallt 'Ippokoronion'.

I bakkene øst i byen finner du ruinene av Castello Apicorono. I det 16 århundre ble landsbyen Kalives ødelagt av piraten Barbarossa, og i de følgede årtiene var byen en het potet og involvert i mange kamper, inkludert alle kampene i Revolusjonen på Kreta.

Området ved Kalives har blitt et typisk turistområde med mange små hoteller og leiligheter, tavernaer, butikker, kafeer, banker, posthus, apotek og et legehus.

Den sentrale stranden i Kalives er en sandstrand på ca 500 meter, med lavt vann og lang grunne som inviterer deg til å utforske områdets magi, enten på en svømmetur eller en rusletur i strandkanten. En stor fordel med denne stranden er de store træærne, her er du sikker på å finne naturlig skygge hvis du trenger det! Selvfølgelig har denne stranden også blitt belønnet med det blå flagget fra EU for det klare vannet, og de har også badevakter som passer på til enhver tid, så du alltid kan føle deg sikker.

Utenom den store hovedstranden finner du en mindre strand her, som er mindre organisert enn hovedstranden. Denne stranden finner du på den andre siden av elven Xydas, og den er perfekt for deg som er ute etter en avslappet svømmetur i fred og ro.

Kalives beach blue flag
'Kalives beach blue flag' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives beach
'Kalives beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives harbour
'Kalives harbour' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives second bridge
'Kalives second bridge' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives from the beach
'Kalives from the beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Fullmoon at Kalives beach
'Fullmoon at Kalives beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives village view from the beach
'Kalives village view from the beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Erodios Apartments - Kalives, Chania, Crete
'Erodios Apartments - Kalives, Chania, Crete' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kyani Beach Resort - Kalives, Chania, Crete
'Kyani Beach Resort - Kalives, Chania, Crete' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com
Hoteller og leiligheter Kalives