Resorten Platanias ved vannkanten i Chania

Platanias
'View of the Platanias, Crete' - Chania
'View of the Platanias, Crete' Mildax / Shutterstock

Platanias er plassert ca 11 kilometer vest for Chania by. Denne kyst-landsbyen er bygget langs vannet, og har to så vidt forskjellige deler at det gjør byen til et unikt feriemål. Fra den ene siden på resorten langs vannet, finner du all slags comfort du kan drømme om, men fra den andre siden er det mer stille, her kan du slappe i ro uten alt kjaset og maset hvis du ønsker det.

Platanias er en kystlandsby med flere kilometer strandlinje og en fantastisk sandstrand som strekker seg ut både mot øst og vest fra sentrum i landsbyen. Dette gjør Platanias til et ideelt reisemål hvis du elsker sol og sjø, og ønsker en uforglemmelig sommerferie.

Klubber, barer, resturanter og kafeer ligger på rekke og rad på stranden i Platanias, og vil hjelpe deg å fylle alle de behovene du har, om det er å ta deg en kopp kaffe under parasollen din, eller du ønsker deg et uforglemmelig måltid på en av de mange tavernaene du finner i området. Uansett om du reiser med familien, med venner, alene med din bedre halvdel eller bare helt alene, så finner du noe for enhver smak her i Platanias. Stranden er ideel hvis du har lyst på en avslappende svømmetur, ellers tilbyr området mange spennende aktiviteter fra vann-sport til minigolf, og selvfølgelig vil du finne aktiviteter som er tilrettelagt spesielt for barna.

Landsbyen Ano Platanias finner du på bakketoppen med utsikt over Kato Platanias, den populære resorten som ligger ved stranden. Kato Platanias tiltrekker seg årlig turister fra hele verden, som kommer for å beundre den absoulutte skjønnheten man finner her. Hvis du bor på en av resortene langs stranden, kan en rusletur i den gamle landbyen anbefales. Her kan du gå omkring i gatene å nyte stillheten og roen, før du igjen setter kursen mot den travle mer moderne delen av Platanias igjen. Grip sjansen hvis du får den til å ta en tur inn til Chania også, det er verdt å få med seg den gamle pittoreske Venestsianske havnen eller å nyte en kaffe på det travle torvet Eleftherios Venizelos Square i hjertet av den gamle byen i Chania.
Hoteller og leiligheter Platanias