Chania har alt!

Byen Chania
'Chania' - Chania
'Chania' - Attribution: Theophilos Papadopoulos

Når du besøker øya Kreta, så er det først opplagte stedet å reise til Chania, ikke bare for den pittoreske atmosfæren, men også for den ekte rustikke stilen du finner overalt. Når du går rundt i gatene i Chania så vil du føle byens magi trollbinde deg. Chania er lokalisert på den nordvestlige delen av Kreta, og denne fantastiske byen har ca. 60.000 innbyggere. Chania er den nest største byen på Kreta, nest etter Heraklion. Byen Chania finner du langs den nordlige kysten av øya, ca 70 kilometer vest for Rethymno oh 145 kilometer vest for Heraklion. Kreta består av de 5 distriktene Kydonia, Apokoronas, Sfakia, Selino og Kissamos, og du vil nok finne ditt parasdis på jorden her på denne øya!

Chania by er bygget ovenpå det forhistoriske Kydonia, den mest innflytelsesrike byen på vestsiden av Kreata i forhistorisk tid. Når du kommer hit, vil en liten del av hjertet ditt for alltid bli igjen her. Chania er den byen på Kreta som er best bevart etter den Venetsianke perioden, og det er det som gir Chania dens helt unike særpreg!

Byen Chania er delt i to, den gamle delen, og den nye, mer moderne delen. Så her er det mulighet for alle besøkende å finne noe helt spesielt de kan sette pris på. Den gamle delen av byen finner du ved den gamle havnen, som er omkranset av det gamle Venetsianske fortet, hvor både den østlige og den vestlige delen fortsatt er bevart. Sentrum i den nye delen av byen, ligger ved den gamle delen, og spesielt nedover mot syd, så her er det virkelig mulig finne noe for alle!

De imponerende Lefka Ori-fjellene som reiser seg sør i byen, og spenner seg helt til sydkysten av Kreta og Libyahavet, er godt kjent for alle juvene du finner her. Og det er her du finner det største juvet i Europa, Samaria juvet, som er hele 16 kilometer langt, og vel verdt se når man er her. Det skal dog sies at de fleste som kommer hit forelsker seg først og fremst i den lokale maten og de fantastiske strendene dette stedet har. Når du er i Chania, må du ta deg tid til en svømmetur på Elafonissi og Falasarna strendene, og du kan ta fjellveien over for å komme deg dit. Det tar nok litt ekstra tid, men da har du ogå muligheten til å se noen av de flotte fjellene og juvene på veien, samt at det er god utsikt til flere av landsbyene som ligger rundt om herfra også.
Hoteller og leiligheter Byen Chania