Den stille landsbyen Sougia

Sougia
'IMG_0568' - Chania
'IMG_0568' - Attribution: Paul

Den lille landbyen Sougia har så mye å tilby til hver enkelt turist, at dette rett og slett må være paradiset for en feriereise! På en eller annen måte har byen klart å bevare det meste av den orginale karakteren, og området virker uanfektet av alle turistene som til enhver tid kommer på besøk.

Dette betyr ikke at du ikke kan finne luksuriøs overnatting og fantastisk mat her, det er et stort utvalg av tavernaer og resturanter du kan velge mellom, og alle serverer utsøkte middelhavsretter med Gresk rustikk og uforglemmelige smaker. Turistsesongen på Kreta begynner tidlig i April, og inbyggerne på Kreta ser frem til og gleder seg til at turistene kommer hvert år, så de kan vise frem den vidunderlige øya de bor på!

Stranden i Sougia er et perfekt valg for deg som ønsker å slappe av med Gresk sol og strandliv. Denne fantastiske landsbyen er et yndet reisemål for turister fra hele verden, og veldig mange av dem kommer tilbake til området hvis de først har vært her en gang, for å gjenoppleve de flotte ferieminnene sine. Stranden i Sougia er ca 1 kilometer lang, og er en av de lengste strendene på sørvest Kreta. Nudisme er tolerert på enkelte deler av stranden, så hvis nudisme er noe som ligger hjertet ditt nær, så er Sougia et opplagt feriemål!

Sougia er bygget på ruinene fra det gamle Syia, hvor folk for det meste bodde i Romertiden og den Byzantiske tiden. Du vil fortsatt finne et utvalg av Byzantiske kirker i området, så gamle som fra 11 og 12 hundre tallet, og på grunn av stedets unike karakter er det ikke vanskelig å drømme seg tilbake til forsvunnede tider.

Du kan komme deg til Souda på flere måter, med båt fra Chora Sfakion og Palaiochora for eksempel, eller med bil fra Chania til Sougia (Sougia er 70 kilometer vest for Chania) men det er virkelig verdt hele turen! Fordi Sougia er forholdsvis avsidesliggende, er dette et perfekt sted å reise for deg som virkelig ønsker deg fred og ro borte fra stress og mas på turistresortene.
Hoteller og leiligheter Sougia