Den gamle byen i Chania har alt!

Den gamle Byen I Chania
'View of the old port of Chania, Crete' - Chania
'View of the old port of Chania, Crete' Mildax / Shutterstock

Et vidunderlig og spesielt aspekt ved den moderne byen Chania er den gamle bydelen, som gir deg muligheten til å bli kjent med den mest fantastiske delen av Hellas. Den gamle bydelen har så mye å tilby, fra Topanas og de Jødiske distriktene Santrivani, Splantzia og Kasteli til smale streder og byggverk i Ottomansk, Ventsiansk og Nyklassisk stil som bare får deg til å stå og måpe!

Når du går rundt i den gamle bydelen i Chania, ser du en vidunderlig miks av Ottomansk og Venetsiansk arkitektur, det er vakre byggverk hvor enn du flytter øynene dine. Den gamle byen som omkranser den gamle havnen, vil fortelle deg sin egen historie fra den fantastiske forhistoriske Minoiske tiden til den Ottomanske Tyrkiske tiden. Utrolige byggninger som Venetsianske byhus og villaer, til mer østlige vibrasjoner med byens flertallige tyrkiske hus og moskeer. Men det finnes også flere kirker i området, så man ser godt hvor mangfoldigheten i området kommer fra. Den gamle byen i Chania gir deg muligheten til å ta deg en rusle-tur hvor du føler deg tilbake i eldgamle tider, uten at byen rundt deg føles død som på et museum, men pulserende og full av liv.

Ta deg tid til å gå rundt her og føl magien fra den gamle bydelen forhekse deg. Prøv de lokale delikatessene og lev som de lokale, prøv Raki og Ntakos for eksempel, en berømt Gresk Salat fra Kreta som er populær over hele verden. Prøv den, og du vil fullstendig forelske deg i kokekunsten fra Middelhavet! Du kan gjemme deg vekk fra alt stresset, maset og bråket, og ta deg en deilig gåtur omkring i den gamle bydelen i Chania, så vil du se selv at du vil finne noe nytt og spennende på ethvert gatehjørne. Føl gjhestfriheten her på Kreta, og la magien av øya trollbinde deg!

Hvis du ønsker en autentisk følelse av Kreta, så er denne byen full av pittoreske hoteller og kafeer, og små tavernaer hvor du får servert maten som de lokale spiser den. På denne populære greske øya finner du mat av høy kvalitet, fantastiske strender og spennende små steder.