Tradisjonelle smaker og mat i Chania

Resturanter
'sea bay sunrise crete greece' - Chania
'sea bay sunrise crete greece' Agata Dorobek / Shutterstock

På Kreta er de kjent for sitt sunne kjøkken, basert på Middelhavs dietten. Det inkluderer friske og rene råvarer som olivenolje, belgfrukter, sterke oster, visse typer nøtter, fisk og søte produkter smaksatt med honning. Og alle måltider er akkompagniert av god vin! Og lokal Raki! Noen av de tradisjonelle rettene man får servert er chochlioi, kakkavia, en spesiell og genuin fiskesuppe, ntakos, gamopilafo, kaltsounia som er en søt snack søtet med lokal honning. Dette er bare et lite utvalg av hva du kan smake på, men jeg anbefaler deg å prøve noe, det vil gi deg en liten pekepinn på hva kokekunst på Kreta handler om.. Og kokekunsten på Kreta som i resten av Hellas, vet vi jo alle at er helt fantastisk!

I Chania finner du et stort utvalg av mat, alt fra snack-barer som gir deg tradisjonelle retter og delikatesser til en fordelaktig pris, til mer spesialiserte og eksklusive resturanter med generelle europeiske retter, ofte med en helt fantastisk plassering eller med en vidunderlig utsikt. Det kan være med utsikt til vannet eller noe annet flott du kan hvile øynene på når du nyter et fortreffelig måltid. Når du er i Chania, så må du prøve den utsøkte lokale maten, basert på olivenolje og alle de grønnsakene og all den frukten du kan bare kan tenke deg. Kreta er velsignet med fint vær og gode forhold, så det er rike muligheter for mange lokale produkter. Mitt råd er å prøve den lokale maten og bli introdusert til de fantastiske råvarene du finner her, du vil garantert prøve å gjenskape noe av magien fra Kreta på kjøkkenet når du kommer hjem til Norge igjen!

I Chania finner du en rekke tradisjonelle tavernaer, som har beholdt sin opprinnelige stil og karakter gjennom årene. De serverer fersk fisk og sjømat + mange andre delikatesser. Disse tavernaene finner du gjerne på pittoreske steder, og ofte kan du nyte maten din til tonene av gresk folkemusikk! Prøv selv, og du vil finne en helt ny fullkommenhet ved livet! Du kan sitte ved vannet og ha den romantiske opplevelsen med din bedre halvdel du bare drømmer om, her er det så utrolig mange muligheter til å skape de helt perfekte ferieminnene dere kan mimre om for resten av livet! Når det kommer til resturanter og tavernaer lønner det seg å prøve det du har lyst på, og de stedene hvor du har lyst til å spise. Du kan gå inn å bestille den lokale "meze", som betyr de lokale delikatessene og på en måte er en prøvesmaking, og så etterpå bestemme deg for hva du eventuelt har lyst til å spise. Og liker du ikke maten, går du bare videre til neste taverna og ser om du finner noe du liker der. En ting er iallefall sikkert, og det er at inbyggerne på Kreta vet hvordan de skal gjøe gjestene sine førnøyd, og du vil oppdage at på de fleste tavernaer og resturanter tilbyr de deg Raki og andre delikatesser for å by deg velkommen. Så hvis du tenker at du snart behøver en slankekur, så er mitt råd å gjøre det før du reiser til Chania, for når du kommer hit vil du absolutt elske maten og ikke få nok av den! Og erfaringen tilsier at buksene nok føles som de har krympet bittelitt når du kommer hjem igjen! Hvis du reiser på ferie til Kreat kommer du til å få fylt både magen og hjertet!