Det fantastiske Paleochora i Chania

Paleochora
'Chania, town on Crete island in Greece. Old town of Paleochora (or Palaiochora).' - Chania
'Chania, town on Crete island in Greece. Old town of Paleochora (or Palaiochora).' Tupungato / Shutterstock

Ved sjøen ca. 70 kilometer sørvest for Chania finner du Paleochora, en sjarmrende liten landsby bygget på peninsulaen mellom to fantastiske naturlige viker i landskapet.

Paleochora er en livlig plass, som årlig tiltrekker seg et stort anntall besøkende. Her finner du en fantastisk gylden strand som kalles “pachia ammos” på gresk, eller tykk sand på norsk. Paleochoras sandrike strand vil få deg til å vurdere å sove på stranden, det er vel ikke nødvendig med hotellrom når man har en sånn storslått natur rett utenfor døren? For å bli kjent med mer av området bør du gå fra sørenden av den flotte stranden, og nyte den nydelige solnedgangen med din bedre halvdel, og bare nyt at dere er til. Mer romantisk kan det ikke bli vel..?

Når det er sol og lyst ute på dagtid, anbefaler jeg å gå en tur i de trange gatene i Paleochora, og ta deg en kaffe på en av de mange tradisjonelle kafeene akkurat som de lokale gjør. I Kontekaki Street finner du et vell av håndlagede varer, alt fra håndlaget gresk ost og Raki, til de mest fantastiske smykkene i små sjarmerende butikker med et utrolig utvalg. Dette stedet er virkelig verdt et besøk!

Føl den historiske atmosfæren i Paleochora forhekse deg når du tar deg en tur innom Akrites Museum for å lære mer om Paleochoras historie. Hvis du tror at å spise ute eller å gå i de trange gatene og se på den flotte arkitekturen og alt livet i byen er alt du kan gjøre når du er i Paleochora, tar du altså feil! Her kan du gripe sjansen til å prøve deg på alle de forskjellige vann-aktivitetene du kan tenke deg, for eksempel dykking eller kajakkpadling, her er det et stort utvalg så det er bare å finne det du har mest lyst til å prøve. Eller så kan du ta deg en båttur, det går ferger fra Paleochora til Sougia, Loutro, Agia Roumeli, Chora Sfakion, den fantastiske Gavdos øya eller til øya Calypso og bli kjent med og få med deg så mye du bare kan av utrolige Kreta! Eller så kan du dra en tur på Elafonissi stranden og opplev denne fantastiske sandrike stranden med det krystallklare vannet. Denne stranden med den rosa sanden vil få deg til å komme tilbake bare for å svømme her og føle på den ekte greske sagnomsuste atmosfæren.
Hoteller og leiligheter Paleochora