Det berømte Stavros i Chania

Stavros
'Stavros' - Chania
'Stavros' - Attribution: Jörg Weingrill

Stavros ligger 15 kilometer fra Chania by, og gir deg muligheten til å ta deg en svømmetur på den berømte stranden hvor filmen 'Zorbas the Greek' ble filmet, og som strekker seg rundt nesten i sirkel, bare avgrenstet med noen steiner i hver ende. Synet av stranden får deg til å bli stående og måpe, så vakkert er det her. Du vil komme til å sjekke med deg selv om du faktisk er våken, du vil ikke tro at det finnes slike steder på jorden før du har sett det selv!

Turistresorten som ligger her tiltrekker seg årlig turister fra hele verden, spesielt på grunn av de to flotte strendene du finner. Hovedstranden har også fått det blå flagget, sanden her er helt hvit og vannet er turkis! Kan du forestille deg noe vakrere enn det? Og all denne skjønnheten ligger ved foten av det fjellet hvor scenen med Anthony Quinn som danser uforglemmelig Gresk sirtaki ble filmet, så dette er også et sted du bør se hvis du får muligheten.

Når du er ferdig med å bade for dagen, så er det et opplagt valg å gå ut å finne seg noe fantastisk Gresk mat, og området er fullt av resturanter og mer tradisjonelle tavernaer, så du har nok å velge imellom. Det serveres den ene lokale greske delikatessen etter den andre overalt du kommer! Den pittoreske havnen og området rundt er et annet sted du bør besøke, og den andre stranden (Pachia Ammos), den med tykk sand og som ligger ca 300 meter vest for hovedtranden er også et must å få med seg. Denne litt steinete stranden med deilig tykk sand er en perfekt organiser strand med solsenger og parasoller og mange andre fasiliteter.

Resortområdet ved Stavros er et godt valg for familieferie på Kreta, og kan uten problemer tilfredstille alle familiemedlemmenes behov. Hvis du ønsker å tilbringe kvalitetstid og slappe av med familien, er en ferie i Stavros et av de beste valgene du kan gjøre. Slapp av ved vannet med familie og venner, og du vil føle at du har fått ladet opp batteriene og er klar til ny dyst når du kommer hjem til hverdagen igjen. Hengi deg til hele stedet, og du vil bli trollbundet av skjønnheten her!
Hoteller og leiligheter Stavros