Det mest solfylte stedet i Hellas-Været i Chania

Været
'blue blue sea' - Chania
'blue blue sea' - Attribution: Romtomtom

Det milde gode Middelhavsklimaet på Kreta vil få deg til å slappe av på en helt spesiel måte, solen og havet her finnes det ikke maken til noe annet sted i verden!

Om våren ligger tempraturen her på Kreta mellom 10 og 20 grader, men i Mai begynner det å bli litt varmere, opp til rundt 25, så da er det jo full sommer for oss nordmenn, og det kan virkelig anbefales med en tidlig ferie her. I slutten av april til slutten av mai er det ikke så travelt og heller ikke så mange turister, da er det enklere å nyte til fulle de vakre strendene og alt det andre fantastiske du finner her, eller ta deg en svømmetur og bade litt uten å måtte tråkke over andre. Eller få med deg en av de mange severdighetene uten de alt for lange køene av turister. I sommermånedene blir det ganske varmt her, opp til rundt 40 grader, og det er også da det er travlest og mest turister her, så det er det verdt å tenke på når du skal bestille ferien din i Chania, enten om du elsker travle steder med masse mennesker hvor det alltid skjer noe, eller om du foretrekker litt mer fred og ro. Chania tiltrekker seg turister fra hele verden på grunn av de fantastiske og eksotiske strendene sine og det krystallkare vannet, som for eksmpel Elafonisi og Falasarna hvor vannet er helt utrolig smaragdgrønt, og mange andre fantastiske strender og steder du vil ønske å lære mer om og se mer av når du besøker Kreta.

Både soloppgangen og solnedgangen her vil trollbinde deg, det er en ting du virkelig må få med deg når du er her, det er helt magisk! Og en annen ting du må tenke på når du skal til Kreta, er å pakke sommertøyet ditt, spesielt hvis du reiser hit i juli, som er den varmeste og travleste måneden. Da er det spesielt viktig å ta med seg så lette klær som mulig, og lette sko og/eller sandaler. Men det aller første jeg vil anbefale deg å putte i kofferten uansett når du skal til Kreta, er badetøyet ditt. Det er det første du vil komme til å lete etter i kofferten igjen også, og noe du kommer til bruke mye!

Hvis du velger å besøke Chania på slutten av sommeren, rundt september, er Kreta helt perfekt. Det værste trykket fra alle turistene har lagt seg, og været er fortsatt godt og varmt. Fra september og til slutten av oktober kan det dog være overskyet noen dager, til og med komme en regnbyge eller to, men det går fort over og så blir det like fint igjen. Tempraturen der likevel den samme, det blir ikke kaldere av at det kommer en regnskur eller 2 i løpet av dagen, du vil fortsatt ha masser av tid til å nyte en tur på stranden eller kose deg med å utforske andre deler av Kreta. På høsten er det heller ikke like mange turister som midt på sommeren, og det er varmere i været en tidlig på våren, så jeg vil anbefale andre nordmenn å ta seg en tur hit om høsten også hvis muligheten byr seg.

I vintermånedene kommer tempraturen som regel ikke opp over 15 grtader, men det begynner å bli varmere igjen fra rundt begynnelsen av Februar. Chania er et veldig poulært feriemål for sommerfeien, men Chania er minst like aktuelt for en deilig ferie om vinteren, for å komme litt bort fra snø, is og kulde. Men, hvis du ønsker en stille og rolig ferie med masser av varme, sol og strandliv men uten alle turistene, er starten av september et perfekt tidspunkt å komme til Chania på. Da kan du nyte godt av alle sommeren goder med et fasntastisk utvalg av tavernaer, resturanter og aktiviteter, men det vil være langt færre turister å dele plassen med!